JAMS returns an error but model is solvable Topic is solved

Solver related questions
Post Reply
dvignon
User
User
Posts: 2
Joined: 2 months ago

JAMS returns an error but model is solvable

Post by dvignon » 2 months ago

So I am trying to use the EMP framework to solve a GNEP. JAMS returns the following error code:
---
--- Returning from GAMS step
***
*** JAMS GAMS job failed
*** JAMS Msg: Impossible return code
*** JAMS Exe: gams G:\My Drive\225a\emp.dat
*** JAMS pf G:\My Drive\225a\emppf.dat
*** JAMS Please report to support@gams.com and capture the file support
***

Now, using the "Terminate" option, I run the emp.gms file generated by JAMS (the reformulated problem), and it works fine (using PATH). So I am bit confused as to why JAMS returns the error message. The ZipDebug file also does not contain much information as to what might be the issue. I am attaching here the code (ready to run) and the option file I use for JAMS (change the extension to .op2). My release:

GAMSIDE build 4f23b21 / 4f23b21
GAMS Release 33.2.0 r4f23b21 WEX-WEI x86 64bit/MS Windows

Thank you for your help.
Attachments
jams.txt
(31 Bytes) Downloaded 24 times
Nash.gms
(3.3 KiB) Downloaded 23 times

User avatar
bussieck
Moderator
Moderator
Posts: 617
Joined: 4 years ago

Re: JAMS returns an error but model is solvable

Post by bussieck » 2 months ago

Don't use a synchronized folder when running models, see https://support.gams.com/gams:can_i_use ... _with_gams. You seem to run in a Goggle Drive folder. This can lead to all kinds of nasty effects.

-Michael

dvignon
User
User
Posts: 2
Joined: 2 months ago

Re: JAMS returns an error but model is solvable

Post by dvignon » 2 months ago

bussieck wrote:
2 months ago
Don't use a synchronized folder when running models, see https://support.gams.com/gams:can_i_use ... _with_gams. You seem to run in a Goggle Drive folder. This can lead to all kinds of nasty effects.

-Michael
Thank you! It now works! Much appreciated!

Post Reply